Digitale Transformatie geeft uw bedrijf een boost!

Digitale Transformatie, pak je kansen in stappen

Wat is digitale transformatie?

Digitale Transformatie, wat zijn de voorbeelden?

Die voorbeelden van de huidige digitale transitie ervaar je al iedere dag. Denk bijvoorbeeld aan digitaal bankieren, pinbetalingen en vergeet vooral niet het digitaal shoppen waar we veel plezier aan beleven. En als je persoonlijke ervaringen anders zijn zal deze trend-link je meenemen in de actuele digitale werkelijkheid. De stap naar digitale transformatie staat garant voor effectievere processen waar jij nu al voordeel mee behaalt.  De vraag is niet of digitale transitie relevant is, de vraag is eerder of je de concurrentie voorblijft!

De stap naar digitale transitie hoeft niet bedreigend te zijn, het biedt kansen je klanten dezelfde voordelen te laten ervaren zoals je dat zelf nu ook al beleeft in je eigen dagelijks leven. Dat is de eerste winst, digitale transitie stappen die jouw organisatie nu al neemt komen de beleving van je eigen relaties direct ten goede. Zo’n digitale transitie stap heeft direct positieve invloed je bedrijfsonderdelen. Handelend vanuit een traditionele visie kan de digitale transitie voor bestaande processen niet direct gewenst lijken en toch positief uitpakken.

Digitale transformatie is een verzamelnaam om de onvermijdelijke toekomst van digitale toepassingen te beschrijven. Daar komt ook de ambitie van EasyData in beeld om digitale systemen in alle disciplines te integreren. Door deze werkwijze verandert de manier van werken, dat is het transformatiedeel, we maken werken op jouw manier comfortabel!

Omschakelen betekent minder werk en digitale transformatie verandert je kijk op informatie.

De progressie van automatisering in vogelvlucht

Na de eerste volwassen bedrijfsapplicaties waarmee praktisch gesproken geen enkel bedrijf meer om een digitale werkomgeving heen kon veranderde Internet ons leven, videoverhuur werden on demand videodiensten waarvan Netflix wel het eerst meest succesvolle bedrijf genoemd mag worden. In het verlengde van front runner Apple met iTunes ontwikkelde zich Spotify waarop vele inmiddels een abonnement hebben.  Daaruit blijkt dat niet alle digitale initiatieven succesvol zijn, Spotify is nog steeds een verliesgevende onderneming.

Bedenk de eerste mobiele telefoons, die konden nog geen foto’s maken, hoewel digitale camera’s steeds meer hun intrede deden, daaraan hebben we het ‘Kodak momentje’ te danken. Het moment dat telefoons ook foto’s konden gaan maken zal bij sommige Nokia-medewerkers met huivering beleefd worden.

In de huidige digitale transformatie golf is het betaalverkeer aan de beurt, iedereen doet vooral pinbetalingen en de handel in aandelen draait om wie de snelste netwerkverbinding heeft en algoritmen getraind heeft.  Daar liggen meer kansen dan bedreigingen, hier zijn we onze relaties graag mee van dienst! Wil je meer lezen over Digitale Transformatie? Dan is dit boek een aanrader!

 

Digitale transformatie begint bij jezelf

Bureaucratie staat haaks op samenwerking. Digitale transformatie is vanuit die invalshoek meer dan een evaluatie van verouderde bedrijfsprocessen, Met elkaar aan de slag te gaan processen te beschrijven zal allereerst energie opleveren. Onze digitale transformatie oplossingen, hoe mooi ook, staan of vallen bij de gebruikersacceptatie die op zijn beurt weer ondersteunt wil worden door betrouwbare oplossingen.

Digitale transformeren, dat doet elke organisatie op zijn eigen manier. Hierdoor ziet de digitale transformatie er in elke situatie weer anders uit. Laten we een de techniek als voorbeeld nemen. Je bedrijf heeft mogelijk een ouder ERP-systeem dat moet communiceren met SharePoint. De digitale transformatie (lees slimmer samenwerken) zal dan gebruik maken van transparante digitale check en balances die met onze technologie wordt geleverd. Transparantie en rapportage, een belangrijk punt voor iedere organisatie. Dit alleen maakt transformeren geen realiteit, het gaat om de verbinding tussen bestaande applicaties. Wanneer bestaande systemen uw businessmodel verbeteren is de digitale transformatie een feit. .

Digitale transformatie biedt nieuwe commerciële kansen. Digitale transformatie heeft een commercieel belang waarbij de feiten voor procesverbetering voor zich spreken. De vraag welke effectiviteit te behalen is beantwoorden we samen. Bijvoorbeeld door een evalutie omgeving die zichbaar maakt welke voordelen digitale transfomatie in uw proces zal hebben. Ontdek een slimmere manier van werken. EasyData werkt samen in realisatie van transformatie doelstellingen.

Digitale transformatie: word een bedrijf dat klaar is voor de toekomst

Digitale transformatie, hoe doen we dat?

Je comfortzone is een remmende factor bij veranderingen. Bij digitale transformatie is dat een probleem, veranderingen kosten tijd, vertrouwen en inzet. Er zullen geen transformatiedoelstellingen worden bereikt wanneer betrokken stellingen en procedures blijven zoals ‘ze altijd waren’. Zonder de harde kanten van software te onderschatten nemen we als geen enkele andere automatiseerder de aandacht en respect mee in het digitale transitie proces.
EasyData projectleiders zijn getraind op de zachte kanten die bij het automatiseren van bedrijfsprocessen komen kijken.
Innovatie is in het belang van de betrokkenen en wij realiseren ons dat innovatie geen abstractie mag betekenen. Zeker waar organisaties moeite hebben met het overzien van de toekomst die digitale transformatie inluidt.  Betrokkenen moeten loslaten, het is een transformatie, een gebeurtenis die verbinden overstijgt. Wij realiseren ons dit proces en blijven concreet communiceren.

Dit artikel is geschreven om duidelijkheid te geven over het onderwerp digitaal samenwerken. Het is geen bedreiging, maar een aankondiging geschreven op basis van onze expertise over dit onderwerp. We hebben onze lessen geleerd en daardoor hoeven onze klanten het wiel niet opnieuw uit te vinden, transformatie is meer dan technologie. De huidige workflows gebruiken nog steeds op een bepaalde manier papier; we kennen een teamlid bij EasyData die dol is op het gebruik van papier, tijdens overleg wordt er genoteerd, op papier. Dat hoeft geen probleem te zijn, transformeren naar een digitale manier van werken betekent aanpassing naar de beschikbare technologie. Daarmee gaat het niet om talent het werken lastiger te maken, het moet juist andersom.

Digitaal Transformeren begint met doelstellingen
Digitale Transformatie: Transformeer naar kostenbesparing

De strategie achter digitale transformatie

EasyData doet meer dan het implementeren van technologie. Wij willen de partner zijn in digitale transformatietrajecten.
Het bouwen van nieuwe mogelijkheden op basis van innovaties begint meestal niet vanzelf. Planning en evaluatie zijn een sleutelfactor in dit proces. We beginnen niet vanaf nul op grote schaal te pushen, EasyData specialisten op het gebied van digitale transformatie hebben voldoende kennis om te adviseren wat belangrijk is en waar, volgens ons, de focus het best kan liggen.
Pak problemen aan waar bottlenecks te vinden zijn. Door onze multidisciplinaire aanpak en bereidheid om in uw specifieke situatie te investeren, zijn wij in staat om de transformatie op een voor uw organisatie prettige manier te begeleiden.

Grote werkwijze veranderingen ineens zullen mislukken en kostbaar worden, de betrokkenen zullen eenvoudig achterop raken.

Digitaal samenwerken gaat over mensen en niet over technologie.