Documentclassificatie, laat uw gegevens snel online bevestigen

Document verificatie met Machine Learning

Document verificatie en validatie vormen een belangrijk onderdeel in het data capture proces. Het is niet altijd mogelijk om de gewenste waarden automatisch uit te lezen of logisch te combineren.

EasyData-algoritmen kunnen veel document soorten automatisch classificeren, maar er is een punt waarop een kennismedewerker gewenst is. Of denk aan de controle van een machine learning-dataset.

In die gevallen is visuele inspectie noodzakelijk. Het doel is om een document te tonen met verklaarbare onduidelijkheden, precies waarom dit document een uitzondering vormt in het automatische proces.

Hiervoor is EasyVerify ontwikkeld; een betaalbare oplossing voor documentclassificatie.

Waarom document classificatie belangrijk is

Om uw informatiesysteem gezond te houden, is het belangrijk om de document inhoud als datatype te benoemen. Een datatype kan worden geclassificeerd op vertrouwelijkheid, document bron, de specifieke auteur, gerelateerd aan het bedrijfsproces of zelfs de aanmaak tijd.

Door document classificatie kan gedetailleerde inhoudsinformatie eenvoudig van het document gelezen worden en inzichten geven die voorheen onbekend waren. Naast het slim vastleggen van gegevens voor strategische visies is er nog een goede reden voor automatische documentclassificatie, de zogenaamde Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Door documenten automatisch te classificeren en te labelen in het juiste vertrouwelijkheid niveau, bereikt u AVG-naleving voor uw document workflow zonder hoge investeringen.

Calculatie verificatie

In veel bedrijfsprocessen moeten gegevens niet alleen worden geverifieerd, maar waarden moeten ook worden gecontroleerd. Neem als voorbeeld inkomende formulieren met datum, numerieke waarden die op verschillende pagina’s voorkomen en nummerplaatinformatie. Voordat de gegevens van dit soort formulieren naar een verwerkingstap gaan, moeten deze worden gecontroleerd en gevalideerd.

EasyData-algoritmen voeren willekeurig welke complexe wiskundige oefening automatisch uit in bedrijfsprocessen. Onze oplossingen zijn hiervoor speciaal ontworpen. Toch hebben sommige formulieren nog steeds een visuele validatie nodig in het geval van uitzonderingen, mogelijke verkeerde invoer door de gebruiker of mogelijk verkeerd geïnterpreteerde handgeschreven tekst.

Met EasyVerify kunt u veldberekeningen zichtbaar controleren en uitvoeren. De architectuur van EasyVerify staat toe om complexe wiskundige formules uit te voeren onder toeziend oog van de operator.